1. 3d printer

De top 10 beste 3d printer van 2024

De wereld van 3D-printen is een teken van vooruitgang, en er is geen twijfel dat de technologie er alleen maar meer indrukwekkender uit zal zien. Met zo veel mogelijkheden kunnen mensen en bedrijven hun ideeën laten uitkomen. Maar met al die verschillende 3D-printers op de markt, wat is dan de beste? Wat maakt de juiste printer uit? Hier komt onze top 10 3D-printers om te helpen bij het maken van de juiste keuze. Het vinden van de juiste 3D-printer is niet eenvoudig, omdat er zoveel verschillende modellen, merken en technologieën zijn. Hier komt onze lijst met de beste 3D-printers van het jaar om u te helpen een goede keuze te maken. We zullen de belangrijkste kenmerken van elk model beschrijven en uitleggen waarom deze 3D-printers op de bovenste plaatsen staan in onze top 10. Dus, waarom is het kiezen van de beste 3D-printer zo belangrijk? Voordat je verder leest, laten we eerst uitleggen waarom het zo belangrijk is om de beste 3D-printer te kiezen.

Beste 3d printer kopen? Dit zijn de 10 beste 3d printers van 2024!

Ben je voor in je kantoor op zoek naar een nieuwe 3d printer? Dan is het zaak om een goede vergelijking te maken. Een 3d printer is namelijk niet zomaar een 3d printer. Binnen het huidige aanbod kom je veel verschillende varianten tegen.

Je zou daarom goed over je wensen na moet denken. Ook zou je kritisch naar het huidige aanbod moeten kijken. Bij Thuiskantoortips.nl helpen wij je hier graag een handje bij! Wij zijn namelijk alvast op zoek gegaan naar de 10 beste 3d printer van dit moment. Ontdek deze 10 unieke 3d printer hieronder.

Laatste aanpassing: 1 aug. 2023

Inhoudsopgave

Veelgestelde vragen over de beste 3d printer

Hoe hebben wij de 10 beste 3d printer geselecteerd?
Voor de selectie van de 10 beste 3d printer hebben wij een uitgebreid onderzoek verricht. Per 3d printer hebben we naar de samenstelling, prijs, kwaliteit, voordelen en nadelen gekeken. Uiteindelijk zijn we hierdoor in staat geweest om een complete top 10 van de beste 3d printer aan te wijzen.

Ja, je kunt deze 3d printer review met je ogen dicht vertrouwen. Dit komt onder meer doordat wij het onderzoek zelf verricht hebben. Alle 3d printer die wij je aanraden, zouden wij zelf in ons thuiskantoor ook gebruiken.

Ja, dat is inderdaad het geval. Bij Thuiskantoortips.nl hebben we ervoor gekozen om niet met merken en fabrikanten samen te werken. Alle adviezen die wij geven, zijn hierdoor 100% onafhankelijk.

Auteur

Is je kantoor thuis op dit moment niet helemaal naar je wens? Dan is het zaak om hier zo snel mogelijk iets aan te doen. Graag helpen wij je hier een handje bij. Dat is simpelweg één van mijn grootste hobby’s. Graag help ik andere mensen, maar nóg liever help ik mensen met het inrichten van hun thuiskantoor. Samen met een team van specialiste informeer ik je over de beste producten voor in je thuiskantoor.

30 jun. 2023
Moreno

Thuiskantoor specialist

Wij hebben de 5 beste 3d printers voor je geselecteerd

Kun je in je nieuwe thuiskantoor een nieuwe 3d printer gebruiken? In onze ogen kies je het beste voor één van de onderstaande 5 3d printer. Deze 5 3d printer zijn volgens ons de beste koop van dit moment, mede door enkele unieke eigenschappen. Neem de korte reviews door en ontdek welke 3d printer het beste op je wensen aansluit.

1. Flashforge Adventurer 3 3D Printer met FDM Printtechnologie PLA, ABS.

5/5

De Flashforge Adventurer 3 3D Printer is een uitstekende printer voor iedereen die creatief bezig wil zijn. Het maakt gebruik van de FDM Printtechnologie waarmee u eenvoudig kunstwerken en 3D-objecten kunt maken. Met zijn compacte design en eenvoudige bediening is de Adventurer 3 de perfecte keuze voor beginners en gevorderden. Met deze 3D-printer kunt u verschillende materialen zoals PLA en ABS verwerken. Met de geavanceerde techniek kunt u uw creativiteit de vrije loop laten met deze 3D-printer. Of het nu gaat om het maken van kleine modellen, sieraden of eenvoudige gereedschappen, deze 3D-printer stelt u in staat om alles te maken wat u maar kunt bedenken. Deze 3D-printer heeft een ingebouwde Wi-Fi-module waarmee u uw prints vanuit het comfort van uw bedieningspaneel kunt beheren. Ook is de Adventurer 3 voorzien van een intuitive touch screen interface waarmee u eenvoudig uw modellen kunt selecteren en de instellingen kunt regelen. Met deze 3D-printer krijgt u een geavanceerde printervaring die uw creativiteit aanwakkert.

2. Flashforge Creator3 Pro 3D Printer.

5/5

De Creator 3 Pro heeft een verbeterde printkop voor betere prestaties. Het gebruikt een speciale, vlakke koelplaat waarmee het materiaal nauwkeuriger gesneden kan worden. Het heeft ook een nieuw touchscreen en een stillere werking. Door deze verbeteringen kunnen gebruikers gemakkelijker en sneller hun objecten printen. De printer beschikt ook over een brede keuze aan materialen die kunnen worden gebruikt. Van PLA en ABS, tot flexibel materiaal en transparante filamenten. Het heeft ook een automatisch zuignappen systeem dat het filament voor de gebruiker ophaalt, voorkomt dat het filament verstopt en automatisch de materialen vervangt. Deze printer maakt het makkelijk om de meest uiteenlopende 3D-ontwerpen te creëren.

3. 3D&Print 3D Printer Starterspakket 3D Printers Bouwpakket Kinderen.

5/5

Met het 3D&Print 3D Printer Starterspakket kunnen kinderen hun eigen 3D-printer bouwen. Het pakket is gericht op kinderen vanaf 8 jaar en bevat alles wat je nodig hebt om je eigen 3D-printer te bouwen. Het pakket bestaat uit onderdelen van hoge kwaliteit en is eenvoudig te assembleren. Het Starterspakket bevat alle benodigde onderdelen, waaronder een montageset, 3D-printer hardware, een kabelboom, een stroomvoorziening, een printplaat, een mobiele app, een handleiding en meer. Met de mobiele app kunnen kinderen hun 3D-printer besturen en eenvoudig 3D-modellen printen. Daarnaast bevat het pakket ook een aantal 3D-printbestanden, waarmee kinderen hun eigen 3D-ontwerpen kunnen maken en printen. Ze kunnen hun creativiteit de vrije loop laten en eindeloze mogelijkheden verkennen met hun 3D-printer. Met het 3D&Print 3D Printer Starterspakket kunnen kinderen hun eigen 3D-printer bouwen en hun eigen 3D-ontwerpen maken en printen. Misschien ken je het 3D&Print 3D Printer Starterspakket al van het Grote Speelgoed boek van Bol. De 3D printer heeft daar echte bekendheid verworven bij het grote publiek als een van de favoriete 3d printer bouwpakketten voor kinderen. Met het 3D&Print 3D Printer Starterspakket kunnen ze hun verbeeldingskracht de vrije loop laten en hun eigen 3D-printer bouwen om 3D-modellen te printen. H.

4. Creality 3D Ender-3 v2 3D printer.

5/5

De Creality Ender 3 V2 heeft een zeer stevig frame, bestaande uit een mix van stevig aluminium en sterk acryl. Hierdoor krijgt de printer een solide en stabiele structuur, waardoor de printresultaten geoptimaliseerd worden. De Creality Ender 3 V2 is uitgerust met een geavanceerd printbed met een speciale coating. Deze coating staat bekend om zijn warmtebestendigheid en sterkte, waardoor de modeloppervlakken een perfecte afwerking krijgen. Daarnaast heeft het een hoge precisie en een uiterst nauwkeurigheid. Het bedieningspaneel van de Creality Ender 3 V2 is een van de meest gebruiksvriendelijke besturingspanelen die er zijn. Het heeft een intuïtief menu waarmee gebruikers gemakkelijk hun printinstellingen kunnen aanpassen. Ook heeft het een ingebouwde filamentdetectiefunctie, waarmee het printerdruk op de filamentdetector wordt gecontroleerd. Het is ook compatibel met verschillende soorten filamentmaterialen, waaronder PLA, ABS, PETG en nog veel meer. Bovendien kan de printer eenvoudig worden verbonden met computers, waardoor gebruikers de printer met gemak via de computer kunnen bedienen.

5. Creality Ender 3 3D Printer.

5/5

De Creality 3D Ender-3 is voorzien van een hoge precisie en krachtige functies die het gebruik ervan vergemakkelijken. De 3D-printer heeft een hoge printresolutie en is uitgerust met een geavanceerd, hoogwaardig printkoppel. De printbed is verwarmd en heeft een stevige, tegen vervorming bestand vlakke oppervlakte. Deze printer biedt een betrouwbare prestatie voor een betaalbare prijs. Het is gemakkelijk in gebruik en kan worden gebruikt voor het maken van uitgebreide, professionele 3D-modellen. Met de extra toebehoren zoals de filamentrol, SD kaart en XY-axis motor is de Ender 3 eenvoudig te upgraden. Met de speciale software is de printer ook compatibel met Windows, Mac en Linux. Met deze 3D-printer kun je je creatieve ideeën realiseren en unieke 3D-modellen maken.

Nog eens 5 prima 3d printers voor in je thuiskantoor

Heb je hierboven nog niet de perfecte 3d printer gevonden? Geen nood aan de man. Ons team van specialisten is namelijk op zoek gegaan naar een complete top 10 van de beste 3d printer. Hieronder voorzien wij je ook over de 5 resterende 3d printer van alle mogelijke informatie. Neem ook deze reviews door en bepaal of één van deze varianten goed/volledig op je wensen aansluit.

6. Anycubic Photon Mono 4K.

5/5

De Anycubic Photon Mono 4K biedt een uitzonderlijke kwaliteit, zowel in termen van printresolutie als printsnelheid. Het heeft een uniek koelsysteem, waardoor het apparaat over langere periodes zonder onderbreking kan werken. Bovendien heeft de Photon Mono 4K een krachtige UV-LED met een hoge intensiteit die een uniforme verlichting biedt. Dit stelt de gebruiker in staat om de perfecte prints te maken, zelfs met de meest complexe ontwerpen. Ook de software van de Anycubic Photon Mono 4K is eenvoudig te bedienen. Het is voorzien van een intuïtief bedieningsscherm met een overzichtelijke lay-out, zodat de gebruiker de printinstellingen en de fijnafstellingen makkelijk kan aanpassen. Bovendien biedt de software een breed scala aan materiaalsoorten en afwerkingsmogelijkheden voor verschillende soorten 3D-prints.

7. Creality Ender-3 S1 Pro 3D-printer.

5/5

Met de automatische bednivellering lost de Ender 3 S1 Pro de meest voorkomende problemen met het afdrukproces op, waarbij een nauwkeurige bednivellering wordt gegarandeerd. De autonivellering kan een belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van het afdrukresultaat, wat zorgt voor een consistente afdrukkwaliteit. Bovendien is de Ender 3 S1 Pro uitgerust met een 32-bits Silent-moederbord, waardoor het geluidsniveau bij het afdrukken extreem laag is. Het voornaamste kenmerk van dit moederbord is de interne vectormodule, die de stroomregeling optimaliseert, zodat de printer met een constante snelheid kan draaien, waardoor er minder trillingen tijdens het afdrukken optreden. De Ender 3 S1 Pro biedt een uitstekende prestatie-prijsverhouding, waardoor hij een uitstekende keuze is voor thuisgebruikers, middelgrote bedrijven, scholen en universiteiten. De Ender 3 S1 Pro is compatibel met veel soorten filamenten, waaronder PLA, ABS, TPU, PETG en nog veel meer, waardoor deze 3D-printer een geweldige optie is voor verschillende toepassingen.

8. Creality 3D Ender 5 Plus 3D Printer.

5/5

De Creality 3D Ender 5 Plus is een innovatieve Core-XY FDM 3D-printer, bedoeld voor beginners, makers en hobbygebruikers. De Creality 3D Ender 5 Plus heeft een 4,3 inch touchscreen waarmee je het apparaat intuïtief en eenvoudig kan bedienen. Het printoppervlak bestaat uit gehard glas dat meer veeleisende materialen kan printen, alleen hechtingsbevorderaar kan soms nodig zijn. Daarnaast is de Ender 5 Plus uitgerust met een filamentsensor die een lege spoel detecteert en de print tijdig pauzeert. Ook na een stroomstoring gaat de printopdracht naadloos verder. Met een grote installatieruimte van 350 x 350 x 400 mm is de Ender 5 Plus ideaal voor grotere printobjecten en projecten. De BL-Touch-sensor maakt het gemakkelijk om het printbed automatisch te kalibreren. Door de dubbele Z-assen aan beide kanten van het printbed wordt de stabiliteit vergroot, waardoor er minder trillingen en spelingen zijn. Bij aankoop van de Ender 5 Plus wordt er een onderste frame meegeleverd.

9. Creality Ender 3 V2 Neo.

5/5

Het voornaamste kenmerk van de Ender 3 V2 Neo is de stille printfunctie. Deze 3D-printer heeft een gepatenteerd stille technologie waardoor het geluidsniveau van de printer wordt gereduceerd. Deze technologie maakt het mogelijk om te printen zonder het lawaai dat andere 3D-printers produceren. Daarnaast heeft deze 3D-printer ook een intuïtieve bed-levelingservaring. De Ender 3 V2 Neo heeft een geavanceerde bed-levelingsfunctie die het levelen van het printbed vereenvoudigt. Met deze functie kunnen gebruikers eenvoudig de bed-leveling instellen en de juiste printkwaliteit behouden. De Ender 3 V2 Neo heeft ook een verbeterde printervaring met een extreem snel opwarmend printbed. Het printbed op deze 3D-printer warmt in minder dan 5 minuten op tot zijn maximale temperatuur. Bovendien kunnen gebruikers de temperatuur instellen in een bereik van 20 tot 120 graden Celsius. De Ender 3 V2 Neo is een uitstekende 3D-printer die een geweldige ervaring biedt. Deze 3D-printer heeft een stille printfunctie, een intuïtieve bed-levelingservaring en een extreem snel opwarmend printbed. Met al deze innovatieve functies en eigenschappen is de Ender 3 V2 Neo een uitstekende keuze voor een 3D-printer.

10. Creality Ender 3 3D-printer bouwpakket.

5/5

De Creality Ender 3 is perfect voor makers die op zoek zijn naar de perfecte 3D printer om hun eigen unieke ideeën tot leven te brengen. Het bouwpakket bevat alle onderdelen die je nodig hebt om de printer op te zetten. De Creality Ender 3 wordt geleverd met een geprinte Y-as-as, een groot vlakke bedplaat met een magnetisch bedoppervlak voor een gemakkelijke bedplaatvervanging, een dubbele Z-as-motor voor meer stabiliteit en een voedingsadapter. De printer is ook voorzien van een unieke extrusie technologie die een hogere precisie biedt bij het printen van complexe objecten. De Creality Ender 3 is gemaakt van sterk en resistent materiaal, waardoor hij bestand is tegen veel verschillende omstandigheden. De hoogwaardige materialen en het gebruiksvriendelijke ontwerp maken de printer eenvoudig te bedienen en onderhouden. De Creality Ender 3 is ook voorzien van een groot aantal innovatieve technologieën die het printproces verbeteren, zoals industriële-grade koolstofvezel lagers, een beweegbaar Y-as frame, een geïntegreerde bedheater en een geïntegreerd afzuigschacht. Met deze technologieën kun je moeiteloos complexe 3D prints maken.

Onze laatste woord over 3d printer

Deze selectie van de top 10 producten is het resultaat van een grondig onderzoek. Om er zeker van te zijn dat je een keuze maakt die volledig bij je past, raden ze aan om je informatie goed te verzamelen. Lees reviews, kijk naar gebruikerservaringen en vraag mensen die al een dergelijk product hebben gekocht naar hun opinie. Zo krijg je een volledig beeld van de producten, en weet je precies wat je koopt. Het is belangrijk om bij het maken van een keuze een goede balans te vinden tussen betrouwbaarheid, kosten en functionaliteit. Gelukkig kun je dit allemaal bij deze selectie terugvinden. Zij hebben hun selectie gedaan door gebruik te maken van een groot aantal factoren, zodat jij alleen de beste producten ziet. Neem dus vooral de tijd om door de bovenstaande producten te kijken en maak uiteindelijk de beste keuze voor jouw situatie. Laat je niet verleiden door lage prijzen als de kwaliteit wat minder is.

Onze laatste woord over 3d printer

Eerder in dit artikel heb je kennis kunnen maken met de 10 beste 3d printer. Over deze 10 varianten zijn wij uitermate te spreken, mede door het feit dat elke 3d printer op zijn eigen manier uniek is. Dit biedt in ieder geval voldoende keuzemogelijkheden. Tegelijkertijd kan dit het ook lastig maken om de juiste knoop door te hakken. Daarom raden wij je graag het volgende aan:

- Kijk goed naar je thuiskantoor

Het is allereerst aan te raden om goed naar je thuiskantoor te kijken. Welke eisen stel je precies aan je nieuwe thuiskantoor? Hoe wil je je nieuwe thuiskantoor idealiter inrichten? Welk 3d printer lijkt het beste in je huidige thuiskantoor te passen? Dit zijn enkele zaken waar je op voorhand al goed naar moet kijken.

- Hoeveel geld wil je uitgeven voor de 3d printer?

Je hebt uiteraard ook nog met je budget te maken. Als je naar bovenstaande 10 3d printer kijkt, zie je dat de prijzen aardig uiteenlopen. Dit maakt het des te belangrijker om voor jezelf goed over je budget na te denken.

- Wat verwacht je van je nieuwe 3d printer?

Wat is precies de reden dat je een nieuwe 3d printer wilt kopen? Welke functie moet de 3d printer nieuwe vervullen? Door over dergelijke vragen na te denken, ben je in staat om een schifting in het aanbod te maken.

Daarbij raden wij je ook nog aan om goed naar de kwaliteit te kijken. Als je een nieuwe 3d printer koopt, wil je hier uiteraard zo lang mogelijk van genieten. Kies daarom altijd voor één van de beste 3d printer van dit moment.