1. externe harde schijf

De top 10 beste externe harde schijf van 2024

Met steeds meer digitale informatie en het groeiende aantal online bestanden, is het belangrijker dan ooit om een externe harde schijf te hebben. Dit kan het makkelijk voor je maken om al je bestanden te organiseren en back-ups te maken van je waardevolle gegevens. Maar met zoveel verschillende modellen op de markt, is het moeilijk om erachter te komen welke externe harde schijf bij je past. Daarom hebben we een top 10 samengesteld van de beste externe harde schijven op de markt, zodat je de juiste keuze kunt maken.

Beste externe harde schijf kopen? Dit zijn de 10 beste externe harde schijven van 2024!

Ben je voor in je kantoor op zoek naar een nieuwe externe harde schijf? Dan is het zaak om een goede vergelijking te maken. Een externe harde schijf is namelijk niet zomaar een externe harde schijf. Binnen het huidige aanbod kom je veel verschillende varianten tegen.

Je zou daarom goed over je wensen na moet denken. Ook zou je kritisch naar het huidige aanbod moeten kijken. Bij Thuiskantoortips.nl helpen wij je hier graag een handje bij! Wij zijn namelijk alvast op zoek gegaan naar de 10 beste externe harde schijf van dit moment. Ontdek deze 10 unieke externe harde schijf hieronder.

Laatste aanpassing: 24 jul. 2023

Inhoudsopgave

Veelgestelde vragen over de beste externe harde schijf

Hoe hebben wij de 10 beste externe harde schijf geselecteerd?
Voor de selectie van de 10 beste externe harde schijf hebben wij een uitgebreid onderzoek verricht. Per externe harde schijf hebben we naar de samenstelling, prijs, kwaliteit, voordelen en nadelen gekeken. Uiteindelijk zijn we hierdoor in staat geweest om een complete top 10 van de beste externe harde schijf aan te wijzen.

Ja, je kunt deze externe harde schijf review met je ogen dicht vertrouwen. Dit komt onder meer doordat wij het onderzoek zelf verricht hebben. Alle externe harde schijf die wij je aanraden, zouden wij zelf in ons thuiskantoor ook gebruiken.

Ja, dat is inderdaad het geval. Bij Thuiskantoortips.nl hebben we ervoor gekozen om niet met merken en fabrikanten samen te werken. Alle adviezen die wij geven, zijn hierdoor 100% onafhankelijk.

Auteur

Is je kantoor thuis op dit moment niet helemaal naar je wens? Dan is het zaak om hier zo snel mogelijk iets aan te doen. Graag helpen wij je hier een handje bij. Dat is simpelweg één van mijn grootste hobby’s. Graag help ik andere mensen, maar nóg liever help ik mensen met het inrichten van hun thuiskantoor. Samen met een team van specialiste informeer ik je over de beste producten voor in je thuiskantoor.

30 jun. 2023
Moreno

Thuiskantoor specialist

Wij hebben de 5 beste externe harde schijven voor je geselecteerd

Kun je in je nieuwe thuiskantoor een nieuwe externe harde schijf gebruiken? In onze ogen kies je het beste voor één van de onderstaande 5 externe harde schijf. Deze 5 externe harde schijf zijn volgens ons de beste koop van dit moment, mede door enkele unieke eigenschappen. Neem de korte reviews door en ontdek welke externe harde schijf het beste op je wensen aansluit.

1. Oyen Digital Avastor HDX PRO C 4TB Dual USB-C External Hard Drive with LockBox (HDXP-C-4T-LB).

5/5

De Avastor HDX PRO C biedt een krachtig en betrouwbaar platform voor het opslaan en beheren van uw kostbare bestanden. Met de 4 TB opslagcapaciteit kunt u een enorme hoeveelheid bestanden opslaan. De USB-C-poorten bieden een hogere overdrachtssnelheid dan USB 3.0 en zijn compatibel met de meeste moderne laptops en desktopcomputers. En met de LockBox-functie kunt u uw bestanden beveiligen tegen ongeoorloofde toegang en bekijken. De Avastor HDX PRO C biedt ook een gebruiksvriendelijke interface. U kunt de bestanden bekijken en beheren via de behuizing, die is uitgerust met een OLED-weergave en twee knoppen. U kunt gemakkelijk door de bestanden bladeren, mappen en bestanden openen en verwijderen met enkele drukken op de knoppen. Het apparaat is ook ontworpen met een stevige metalen behuizing, waardoor het bestanden op de meest extreme omgevingen kan weerstaan.

2. Seagate Expansion USB 3.0 Externe Harde Schijf 1 TB.

5/5

De Seagate Expansion USB 3.0 Externe Harde Schijf 1 TB is de ideale oplossing om al uw data veilig op te slaan. U hoeft alleen maar de USB-kabel aan te sluiten, en de schijf is direct klaar voor gebruik. De schijf is zeer eenvoudig te installeren en biedt u een extra opslagruimte van 1 TB. U kunt grote bestanden eenvoudig op de schijf opslaan en meenemen als u op reis gaat. De schijf is ontworpen voor zowel Windows- als Mac-gebruikers en biedt stroom via een USB-poort. De schijf is licht, compact en erg draagbaar, waardoor het ideaal is voor onderweg. Daarnaast is de schijf ook voorzien van een stil draaiende motor, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over overtollig geluid. Met de Seagate Expansion USB 3.0 Externe Harde Schijf 1 TB hoeft u nooit meer te kiezen welke bestanden u kunt opslaan.

3. Western Digital Elements Portable Externe Harde Schijf 1TB.

5/5

De Western Digital Elements Portable Externe Harde Schijf biedt een uitstekende opslagruimte met een capaciteit van 1TB. Je kunt je bestanden, foto's, filmpjes en back-ups veilig en gemakkelijk opslaan. Met de USB 3.0 aansluiting is het eenvoudig om de harde schijf aan te sluiten op een laptop of desktop, waardoor je je bestanden binnen enkele seconden kunt overzetten. Het stijlvolle ontwerp van de Western Digital Elements Portable maakt het gemakkelijk om overal mee naartoe te nemen. De harde schijf weegt slechts 240 gram en is klein genoeg om in je rugzak of tas te passen. Met de stevige behuizing is je opslag ook goed beschermd tegen schokken en stoten die je onderweg tegenkomt. De WD Elements Portable is een betrouwbare oplossing voor je opslagproblemen.

4. Western Digital My Passport Externe Harde Schijf 2 TB.

5/5

De My Passport is een uiterst betrouwbare en krachtige externe harde schijf met een opslagcapaciteit van 2 TB. Hij is eenvoudig te koppelen aan je laptop, tablet of smartphone en is compatibel met Windows of Mac. Met de meegeleverde USB-C™- en USB 3.0-kabels is de harde schijf eenvoudig aan te sluiten. Je kunt je bestanden op deze harde schijf opslaan en overal mee naartoe nemen. De harde schijf is tevens voorzien van een stevige buitenkant die je bestanden beschermt tegen stoten, krassen en schokken. Met de WD Backup™-software kan je eenvoudig back-ups maken van al je bestanden, foto's, video's en documenten. Dit geeft je de zekerheid dat je bestanden altijd veilig worden bewaard. Daarnaast is de harde schijf uitgerust met wachtwoordbeveiliging, zodat je je bestanden veilig kunt opbergen.

5. Toshiba Canvio Basics 1TB Externe harde schijf.

5/5

De Toshiba Canvio Basics externe harde schijf biedt een betrouwbaar, veilig en efficiënt opslagsysteem. Met een opslagcapaciteit van 1 TB kun je zorgeloos al je belangrijke bestanden opslaan. Met de plug-and-play functionaliteit is het gemakkelijk om de harde schijf te installeren en te gebruiken. De harde schijf is voorzien van een slimme sleep-modus waardoor de harde schijf automatisch in slaapstand gaat als je deze niet gebruikt. De Toshiba Canvio Basics 1TB Externe harde schijf is voorzien van een stevig, stijlvol ontwerp dat perfect bij je laptop past. De harde schijf is klein en licht genoeg om mee te nemen in je tas. Dankzij het stevige ontwerp is je harde schijf beschermd tegen stoten, trillingen en stof. De harde schijf is ook voorzien van een back-up software waarmee je gemakkelijk al je bestanden kunt bewaren.

Nog eens 5 prima externe harde schijven voor in je thuiskantoor

Heb je hierboven nog niet de perfecte externe harde schijf gevonden? Geen nood aan de man. Ons team van specialisten is namelijk op zoek gegaan naar een complete top 10 van de beste externe harde schijf. Hieronder voorzien wij je ook over de 5 resterende externe harde schijf van alle mogelijke informatie. Neem ook deze reviews door en bepaal of één van deze varianten goed/volledig op je wensen aansluit.

6. Toshiba Canvio Basics Externe harde schijf 2TB.

5/5

De Toshiba Canvio Basics Externe Harde Schijf 2TB is een geweldige manier om alle belangrijke bestanden te back-uppen en te bewaren. Met een opslagcapaciteit van 2TB heb je voldoende ruimte om al je bestanden op te slaan. De externe harde schijf heeft een USB 3.0-aansluiting, waardoor je een overdrachtssnelheid tot 5000 Mbit/s krijgt. Daarnaast is de harde schijf voorzien van een USB-stroomvoorziening, zodat je geen andere voedingsbron nodig hebt. De harde schijf heeft een strakke zwarte kleur, die mooi bij iedere setup past. Je kunt de externe harde schijf gebruiken voor het opslaan van al je documenten, foto's, video's en meer; je hebt altijd een back-up bij de hand als je deze nodig hebt. Met de Toshiba Storage Backup Software krijg je een handige tool om je bestanden te back-uppen en te synchroniseren. De harde schijf is compatibel met Windows-apparaten en Mac, zodat je overal toegang hebt tot je bestanden. Laat de externe harde schijf je digitale leven gemakkelijker maken en geniet van een betrouwbare en veilige opslag.

7. Seagate Game Drive Externe Harde Schijf- Geschikt voor PS4 2TB.

5/5

Met de Seagate Game Drive Externe Harde Schijf voor PS4 is het opslagprobleem voor je games verleden tijd. Met 2 TB aan opslagcapaciteit heb je ruimte genoeg om al je favoriete spellen op te slaan. De harde schijf is speciaal ontworpen voor de PlayStation, waardoor het een eenvoudige plug-and-play installatie is. Je hoeft alleen maar de schijf aan te sluiten op je PlayStation en je bent klaar om je games te downloaden. De Seagate Game Drive Externe Harde Schijf is compact en licht van gewicht, waardoor je hem gemakkelijk kunt meenemen waar je ook gaat. Het is ook een slimme oplossing voor als je meerdere accounts hebt op je PlayStation. Met de game-drive kun je verschillende accounts aanmaken, waardoor iedereen zijn eigen games kan spelen. Bovendien wordt je harde schijf beschermd door de Seagate Rescue Services, waardoor je nooit iets hoeft te missen.

8. Seagate Game Drive for Xbox Externe Harde Schijf 2TB.

5/5

De Seagate Game Drive for Xbox Externe Harde Schijf 2TB is de perfecte oplossing voor gamers die hun gamebibliotheek willen upgraden. Met 2TB aan opslagcapaciteit is er genoeg ruimte om al je favoriete games op te slaan. De schijf heeft een slank en stijlvol design, dat aansluit bij alle generaties van de Xbox One en de nieuwe Xbox Series X en Xbox Series S. Door de ingebouwde Xbox-groene ledverlichting krijg je een intensere game-ervaring. De Seagate Game Drive for Xbox is eenvoudig te installeren. Het enige dat je hoeft te doen is de schijf aansluiten op de USB-poort van je Xbox, waarna je direct kunt genieten van een uitgebreide gamebibliotheek. De schijf is draagbaar, dus je kunt hem gemakkelijk meenemen naar vrienden en familie. Hiermee heb je altijd je favoriete games bij de hand.

9. Mini externe harde schijf 2 TB Mobiele externe opslag Mobile extern storage drive Geschikt voor Windows Android op de.

5/5

Deze mini externe harde schijf is het perfecte antwoord voor het opslaan van alle belangrijke bestanden. Het biedt een grote opslagcapaciteit met een snelle overdrachtssnelheid. Met deze harde schijf krijgt u een eenvoudige en betrouwbare manier om al uw bestanden op te slaan, waardoor u meer ruimte krijgt om nieuwe bestanden te maken. Deze externe harde schijf is compatibel met zowel Windows als Android. U kunt het gemakkelijk aansluiten op een breed scala aan apparaten met een USB-poort. Het is ook mogelijk om deze harde schijf op een netwerkopslag te gebruiken. Met deze harde schijf kunt u eenvoudig bestanden opslaan, delen en beheren vanaf verschillende apparaten. U kunt deze harde schijf ook gebruiken om uw gegevens te back-uppen of om uw bestanden met anderen te delen. De harde schijf is licht van gewicht en gemakkelijk mee te nemen. Het is voorzien van plug-and-play-functionaliteiten, zodat u geen extra software of installatie nodig heeft. Dankzij de snelle overdrachtssnelheid kunt u grote bestanden binnen enkele minuten overzetten. U krijgt ook een 3-jarige garantie op de producten, waardoor u niet alleen kwaliteit maar ook betrouwbaarheid krijgt.

10. Western Digital Elements Desktop Externe harde schijf 6 TB.

5/5

De Western Digital Elements Desktop Externe harde schijf 6 TB is een uitstekende oplossing voor al uw opslagbehoeften. De harde schijf is voorzien van USB 3.0, waardoor uw bestanden supersnel worden overgezet. De harde schijf is ook voorzien van een gebruiksvriendelijk plug-and-play ontwerp, waardoor u geen tijd hoeft te besteden aan instellen en configureren. Met een capaciteit van 6 TB heeft de Western Digital Elements Desktop Externe harde schijf meer dan voldoende opslagruimte voor al uw belangrijke bestanden. De harde schijf is tevens compatibel met Windows-pc's, dus u kunt beginnen met het overzetten en opslaan van bestanden zodra u de harde schijf aansluit. Met een betrouwbare prestatie, een eenvoudige installatie en een grote opslagcapaciteit is de Western Digital Elements Desktop de ideale oplossing voor al uw opslagbehoeften.

Onze laatste woord over externe harde schijf

Na het kritisch onderzoeken van alle producten, hebben wij de top 10 harde schijven geselecteerd. Er zijn tal van aspecten meegenomen bij deze selectie. Mocht je uiteindelijk nog twijfelen over welke harde schijf jij zou moeten aanschaffen, denk dan vooral na over wat voor jou de belangrijkste aspecten zijn. Let in ieder geval goed op dat je een systeem kiest dat bij jouw behoeften past. Deze harde schijven variëren qua prijsklasse, kwaliteit en opslagcapaciteit. Daarom is het belangrijk dat je een product kiest dat bij je past. Kijk dus goed rond en lees de reviews goed door. Op die manier weet je zeker dat je een goede keuze maakt. De selectie in deze top 10 hebben wij ook met veel zorgvuldigheid gedaan. Als je hieruit kiest, zit je goed!

Onze laatste woord over externe harde schijf

Eerder in dit artikel heb je kennis kunnen maken met de 10 beste externe harde schijf. Over deze 10 varianten zijn wij uitermate te spreken, mede door het feit dat elke externe harde schijf op zijn eigen manier uniek is. Dit biedt in ieder geval voldoende keuzemogelijkheden. Tegelijkertijd kan dit het ook lastig maken om de juiste knoop door te hakken. Daarom raden wij je graag het volgende aan:

- Kijk goed naar je thuiskantoor

Het is allereerst aan te raden om goed naar je thuiskantoor te kijken. Welke eisen stel je precies aan je nieuwe thuiskantoor? Hoe wil je je nieuwe thuiskantoor idealiter inrichten? Welk externe harde schijf lijkt het beste in je huidige thuiskantoor te passen? Dit zijn enkele zaken waar je op voorhand al goed naar moet kijken.

- Hoeveel geld wil je uitgeven voor de externe harde schijf?

Je hebt uiteraard ook nog met je budget te maken. Als je naar bovenstaande 10 externe harde schijf kijkt, zie je dat de prijzen aardig uiteenlopen. Dit maakt het des te belangrijker om voor jezelf goed over je budget na te denken.

- Wat verwacht je van je nieuwe externe harde schijf?

Wat is precies de reden dat je een nieuwe externe harde schijf wilt kopen? Welke functie moet de externe harde schijf nieuwe vervullen? Door over dergelijke vragen na te denken, ben je in staat om een schifting in het aanbod te maken.

Daarbij raden wij je ook nog aan om goed naar de kwaliteit te kijken. Als je een nieuwe externe harde schijf koopt, wil je hier uiteraard zo lang mogelijk van genieten. Kies daarom altijd voor één van de beste externe harde schijf van dit moment.