1. mesh wifi router

De top 10 beste mesh wifi router van 2024

Met de toenemende populariteit van mesh wifi routers, weten veel consumenten niet welke router zij moeten kiezen. De vraag is natuurlijk welke het beste prestaties levert en waar je op moet letten bij de aankoop. Met deze top 10 mesh wifi routers krijg je een duidelijke richtlijn waar je op moet letten bij het kiezen van de beste router voor jouw situatie. Daarom gaan we nu eerst dieper in op de verschillende aspecten waar je op moet letten.

Beste mesh wifi router kopen? Dit zijn de 10 beste mesh wifi routers van 2024!

Ben je voor in je kantoor op zoek naar een nieuwe mesh wifi router? Dan is het zaak om een goede vergelijking te maken. Een mesh wifi router is namelijk niet zomaar een mesh wifi router. Binnen het huidige aanbod kom je veel verschillende varianten tegen.

Je zou daarom goed over je wensen na moet denken. Ook zou je kritisch naar het huidige aanbod moeten kijken. Bij Thuiskantoortips.nl helpen wij je hier graag een handje bij! Wij zijn namelijk alvast op zoek gegaan naar de 10 beste mesh wifi router van dit moment. Ontdek deze 10 unieke mesh wifi router hieronder.

Laatste aanpassing: 27 jul. 2023

Inhoudsopgave

Veelgestelde vragen over de beste mesh wifi router

Hoe hebben wij de 10 beste mesh wifi router geselecteerd?
Voor de selectie van de 10 beste mesh wifi router hebben wij een uitgebreid onderzoek verricht. Per mesh wifi router hebben we naar de samenstelling, prijs, kwaliteit, voordelen en nadelen gekeken. Uiteindelijk zijn we hierdoor in staat geweest om een complete top 10 van de beste mesh wifi router aan te wijzen.

Ja, je kunt deze mesh wifi router review met je ogen dicht vertrouwen. Dit komt onder meer doordat wij het onderzoek zelf verricht hebben. Alle mesh wifi router die wij je aanraden, zouden wij zelf in ons thuiskantoor ook gebruiken.

Ja, dat is inderdaad het geval. Bij Thuiskantoortips.nl hebben we ervoor gekozen om niet met merken en fabrikanten samen te werken. Alle adviezen die wij geven, zijn hierdoor 100% onafhankelijk.

Auteur

Is je kantoor thuis op dit moment niet helemaal naar je wens? Dan is het zaak om hier zo snel mogelijk iets aan te doen. Graag helpen wij je hier een handje bij. Dat is simpelweg één van mijn grootste hobby’s. Graag help ik andere mensen, maar nóg liever help ik mensen met het inrichten van hun thuiskantoor. Samen met een team van specialiste informeer ik je over de beste producten voor in je thuiskantoor.

30 jun. 2023
Moreno

Thuiskantoor specialist

Wij hebben de 5 beste mesh wifi routers voor je geselecteerd

Kun je in je nieuwe thuiskantoor een nieuwe mesh wifi router gebruiken? In onze ogen kies je het beste voor één van de onderstaande 5 mesh wifi router. Deze 5 mesh wifi router zijn volgens ons de beste koop van dit moment, mede door enkele unieke eigenschappen. Neem de korte reviews door en ontdek welke mesh wifi router het beste op je wensen aansluit.

1. Linksys Atlas 6 MX2003 Mesh WiFi Routers WiFi 6 AX3000 Dual-Band 3-Pack.

5/5

De Linksys Atlas 6 is een ultra-snelle Mesh WiFi-router die jouw huis voorziet van een stabiele en betrouwbare WiFi-verbinding. Je kunt tot wel 200 Mbps per band bereiken en je hoeft je geen zorgen meer te maken over vervelende kabels of onstabiele verbindingen. Met de Linksys Atlas 6 breid je gemakkelijk je WiFi-dekking uit door extra routers toe te voegen aan je netwerk, zodat je in elke kamer van je huis een snelle verbinding hebt. Met de Linksys Atlas 6 krijg je ook toegang tot de Linksys App, waarmee je je netwerk eenvoudig kunt beheren. Je kunt je router beheren, je verbindingssnelheid bekijken, je WiFi-netwerk beveiligen en nog veel meer. Met de Linksys App heb je ook toegang tot extra instellingen zoals de Guest Access, waarmee je gasten kunt toestaan om verbinding te maken met je netwerk. De Linksys Atlas 6 is een uiterst betrouwbare WiFi-router die een perfecte balans biedt tussen prestaties en prijs.

2. Linksys Atlas 6 MX2002 Mesh WiFi Routers WiFi 6 AX3000 Dual-Band 2-Pack.

5/5

De Linksys Atlas 6 is een geavanceerd WiFi-systeem dat een uitstekende prestatie levert, waardoor het perfect is voor meerdere gebruikers en apparaten tegelijk. Het biedt een krachtig Mesh WiFi met een snelheid van AX3000 en Dual-Band 2-Pack technologie, waardoor jij een betrouwbare internetverbinding hebt. Dit Mesh WiFi-systeem heeft een bereik van maar liefst 250 meter, waardoor je een supersnelle verbinding hebt in elke kamer in huis. Daarnaast kun je de Linksys Atlas 6 eenvoudig instellen en beheren met de Linksys-app, waardoor je altijd toegang hebt tot alle instellingen. De app stelt je ook in staat om een gastnetwerk te maken, waardoor je bezoekers kunt uitnodigen en toegang kunnen krijgen tot het internet zonder jouw hoofdnetwerk te gebruiken. Met het geavanceerde beveiligingssysteem van de Linksys Atlas 6 ben je ook beschermd tegen malware en andere cyberaanvallen.

3. TP-Link Deco M4 Mesh WiFi 3-pack 2018.

5/5

Met de TP-Link Deco M4 Mesh WiFi 3-pack 2018 blijf je altijd en overal verbonden. Geniet van een betere wifi-ervaring met hogere wifi-snelheden en een sterk wifi-signaal. De Mesh-technologie maakt het mogelijk om in een gebied tot 4000 vierkante meter een sterk wifi-signaal te hebben. Er zijn zowel draadloze als optionele Ethernet-backhaul verbindingen om de Deco-units met elkaar te verbinden. Hierdoor is een nog snellere netwerksnelheid mogelijk, zonder last van dode zones. Met de TP-Link Deco M4 Mesh WiFi 3-pack 2018 zal je altijd en overal verbonden zijn. De TP-Link Deco M4 Mesh WiFi 3-pack 2018 biedt een flexibele en eenvoudige installatie. Installeer de Deco-units in een paar minuten met de Deco-app. Je hoeft daarvoor geen technische kennis, het enige wat je nodig hebt is een mobiel apparaat met de Deco-app. Daarnaast is de Deco M4 ook intelligent en biedt hij je een veilige en betrouwbare verbinding. De Deco M4 is compatibel met alle routers en biedt verder ook beveiligingsfuncties zoals de TP-Link HomeCare, waarmee je je netwerk beter kunt beschermen tegen malware, phishing, spionage en meer.

4. TP-Link Deco E4 Mesh Wifi 3-Pack - 2019.

5/5

Met de Deco E4 combineer je gemakkelijk een sterk en stabiel wifi netwerk met een simpele setup. Als je het systeem aansluit, krijg je direct inzicht in de netwerkprestaties en de connectiviteit. Dat betekent dat je direct vanaf je smartphone of tablet kunt zien hoe goed je netwerk functioneert. Ook kun je met de handige Deco app gemakkelijk de wifi-instellingen aanpassen, zoals het wachtwoord of het beheren van gastnetwerken. Daarnaast beschikt het Deco E4 Mesh Wifi 3-Pack ook over geavanceerde beveiligingsfuncties. Je krijgt een aangepaste beveiligingsscan, die automatisch alle apparaten op je netwerk controleert op malware en kwaadaardige bedreigingen. Daarnaast biedt de Deco E4 ook de mogelijkheid om een apart gastnetwerk in te stellen, zodat je gasten toegang hebben tot het internet zonder toegang te krijgen tot je thuisnetwerk. Kortom, met de Deco E4 Mesh Wifi 3-Pack heb je een sterk en veilig netwerk dat je eenvoudig kunt beheren.

5. TP-Link Deco X50 Mesh WiFi Wifi 6 3000Mbps 3-pack 2022.

5/5

De TP-Link Deco X50 Mesh WiFi is uitgerust met Wi-Fi 6 (AX), waardoor je netwerk stabieler, sneller en energie-efficiënter is. Ideaal voor drukke huishoudens waar veel mobiele apparaten worden gebruikt. Met Deco mesh WiFi krijg je een enorme boost in dekking, snelheid en capaciteit. Geniet van het toekomstige netwerk dat sneller laadt en meer verbinding maakt. Multi-User MIMO biedt deze router de mogelijkheid om meerdere gebruikers tegelijkertijd van snel internet te voorzien. Of je nu veel gebruik maakt van smart-home devices zoals slimme verlichting, thermostaten, camera's of speakers, dit Mesh Wifi systeem kan het aan. Je kunt de router eenvoudig configureren via de app die je kunt installeren op Android of iOS apparaten. Binnen enkele minuten ben je klaar om te gaan browsen. De Deco X50 heeft een vermogen van 3000Mbps en is verkrijgbaar in een 3-pack voor het jaar 2022.

Nog eens 5 prima mesh wifi routers voor in je thuiskantoor

Heb je hierboven nog niet de perfecte mesh wifi router gevonden? Geen nood aan de man. Ons team van specialisten is namelijk op zoek gegaan naar een complete top 10 van de beste mesh wifi router. Hieronder voorzien wij je ook over de 5 resterende mesh wifi router van alle mogelijke informatie. Neem ook deze reviews door en bepaal of één van deze varianten goed/volledig op je wensen aansluit.

6. TP-Link Deco M5 Mesh Wifi 2-Pack.

5/5

Met de TP-Link Deco M5 maak je gebruik van de meest geavanceerde technologie om je netwerk zo optimaal mogelijk te laten functioneren. Deze wifi-mesh technologie geeft je de mogelijkheid om een oneindig en continu wifi-signaal te creëren. Dit betekent dat het signaal overal in je woning even sterk is, zelfs op plekken waar het signaal voorheen moeizaam bereikbaar was. Daarnaast beschikt het systeem over een sterke beveiliging, waardoor je netwerk veilig blijft. De TP-Link Deco M5 zet je netwerk ook automatisch om in een guest network, zodat je gasten eenvoudig je netwerk kunnen gebruiken. Ook kun je met de Deco M5 eenvoudig apparaten van het netwerk blokkeren. Zo heb je altijd controle over wat er met je netwerk gebeurt.

7. Google Nest WiFi Multiroom Wifi Punt Uitbreiding.

5/5

Met de Google Nest WiFi Multiroom Uitbreiding kun je tot 90m² extra dekking toevoegen aan je bestaande wifi-netwerk. Met dit wifi punt wordt je signaal overal in huis sterk gehouden, waardoor je altijd een betrouwbare verbinding hebt. Je kunt het wifi punt gemakkelijk aansluiten op je bestaande Nest WiFi- of Google WiFi-systeem. Daarnaast is de Nest WiFi voorzien van een luidspreker met Google Assistent waarmee je het wifi punt makkelijk met je stem kunt bedienen. Zo kun je eenvoudig muziek afspelen, het wifi netwerk pauzeren of vragen naar het weer. De Nest WiFi is compatibel met verschillende apparaten van verschillende merken, waaronder smartphones, tablets en laptop. Bovendien kun je het wifi punt ook koppelen aan de Google Home-app, waardoor je updates automatisch ontvangt en je netwerk veilig en betrouwbaar blijft.

8. TP-Link Deco X60 Mesh WiFi Wifi 6 AX5400 3-pack 2022.

5/5

Met het TP-Link Deco X60 Mesh WiFi Wifi 6 AX5400 3-pack 2022 kun je genieten van de meest geavanceerde wifi-technologie op de markt. De Deco X60 biedt een superieure wifi-dekking, stabiliteit en snelheid in één enkele oplossing, waardoor je optimaal geniet van al je online activiteiten. Het is een oplossing die perfect is voor elk gezin, waarbij je je geen zorgen hoeft te maken over het verliezen van verbinding of slechte prestaties. Het TP-Link Deco X60 Mesh WiFi Wifi 6 AX5400 3-pack 2022 is ook zeer geschikt voor mensen die veel met verschillende apparaten tegelijk online zijn. Het systeem biedt namelijk Ultra-band technologie, die ervoor zorgt dat alle soorten apparaten tegelijk een verbinding kunnen maken zonder dat de prestaties achteruit gaan. Daarnaast heeft het systeem ook een ingebouwde antivirus- en malwarebescherming, zodat je altijd op een veilige manier kan surfen. Met het TP-Link Deco X60 Mesh WiFi Wifi 6 AX5400 3-pack 2022 ben je dus verzekerd van een superieure wifi-ervaring.

9. TP-Link Deco P9 Multiroom WiFi Mesh WiFi 3-Pack.

5/5

De TP-Link Deco P9 geeft je ook de mogelijkheid om het wifi signaal te personaliseren. Met de Deco app kun je zelf de naam van het netwerk instellen, de beveiligingsinstellingen bewerken en zelfs de gastnetwerken beheren. Je kunt verschillende netwerken aanmaken zodat je bijvoorbeeld een apart netwerk kunt aanmaken voor gasten. De Deco P9 beschikt ook over geavanceerde beveiligingsfuncties zoals antivirus, geavanceerde beveiligingsprotocollen en een firewall. Hierdoor ben je beschermd tegen hackers en malware. Daarnaast wordt het systeem ook regelmatig automatisch bijgewerkt waardoor je altijd beschermd bent tegen de nieuwste bedreigingen.

10. TP-Link Deco XE75 Pro Mesh WiFi Tri-band Wifi 6E 5400Mbps 3-pack 2022.

5/5

De Deco XE75 Pro is een prachtig stukje technologie dat eenvoudig te installeren is. Met de Deco-app kunt u de installatie in slechts een paar minuten voltooien. U hoeft geen extra software of hardware te installeren om de Deco XE75 Pro te laten werken. Deze Deco-mesh wifi biedt voor elke verbinding een optimale stabiliteit en snelheid. Met de wifi 6E technologie kunt u genieten van een downloadsnelheid tot 5400 Mbps. Dit betekent dat u kunt genieten van een haarscherpe gaming-ervaring en een lag-free streaming-ervaring. Bovendien biedt de Tri-band-technologie een betrouwbare draadloze verbinding over alle apparaten die in uw netwerk zijn opgenomen. Met de Deco XE75 Pro kunt u ook uw thuisnetwerk beveiligen. Met het ingebouwde antivirus en malware-pakket kunt u uw thuisnetwerk tegen cyberaanvallen beveiligen. Ook biedt de Deco XE75 Pro een kinderbeveiligingsfunctie die u kunt gebruiken om uw kinderen te beschermen tegen ongewenste inhoud.

Onze laatste woord over mesh wifi router

Het is aanbevolen om voor de bovenstaande producten te kiezen als je op zoek bent naar een goede mesh wifi router. Er is bij het samenstellen van deze lijst rekening gehouden met verschillende factoren, zoals prijs, de kwaliteit van de verbinding, de dekking en de gebruikerservaring. Daarnaast hebben we ook gekeken naar de gebruikersrecensies, zodat je een goed beeld krijgt van wat er op de markt is. Het uiteindelijke doel is om jou te helpen bij het vinden van de beste mesh wifi router voor je behoeften. Misschien is de ene router beter geschikt voor je dan de ander, maar er is altijd een optie die het beste bij je past. Kies daarom voor een router die goed is voor je situatie! Met de juiste router heb je een goede, stabiele en betrouwbare verbinding waardoor je vrij kunt surfen en genieten van al het goede dat het internet je te bieden heeft.

Onze laatste woord over mesh wifi router

Eerder in dit artikel heb je kennis kunnen maken met de 10 beste mesh wifi router. Over deze 10 varianten zijn wij uitermate te spreken, mede door het feit dat elke mesh wifi router op zijn eigen manier uniek is. Dit biedt in ieder geval voldoende keuzemogelijkheden. Tegelijkertijd kan dit het ook lastig maken om de juiste knoop door te hakken. Daarom raden wij je graag het volgende aan:

- Kijk goed naar je thuiskantoor

Het is allereerst aan te raden om goed naar je thuiskantoor te kijken. Welke eisen stel je precies aan je nieuwe thuiskantoor? Hoe wil je je nieuwe thuiskantoor idealiter inrichten? Welk mesh wifi router lijkt het beste in je huidige thuiskantoor te passen? Dit zijn enkele zaken waar je op voorhand al goed naar moet kijken.

- Hoeveel geld wil je uitgeven voor de mesh wifi router?

Je hebt uiteraard ook nog met je budget te maken. Als je naar bovenstaande 10 mesh wifi router kijkt, zie je dat de prijzen aardig uiteenlopen. Dit maakt het des te belangrijker om voor jezelf goed over je budget na te denken.

- Wat verwacht je van je nieuwe mesh wifi router?

Wat is precies de reden dat je een nieuwe mesh wifi router wilt kopen? Welke functie moet de mesh wifi router nieuwe vervullen? Door over dergelijke vragen na te denken, ben je in staat om een schifting in het aanbod te maken.

Daarbij raden wij je ook nog aan om goed naar de kwaliteit te kijken. Als je een nieuwe mesh wifi router koopt, wil je hier uiteraard zo lang mogelijk van genieten. Kies daarom altijd voor één van de beste mesh wifi router van dit moment.