1. nas

De top 10 beste nas van 2024

Iedereen die op zoek is naar een opslagoplossing, maakt tegenwoordig gebruik van een nas. Een nas kan worden gebruikt om bestanden op een veilige manier op te slaan en te delen. Maar met het grote aanbod aan nas-oplossingen waaruit je kunt kiezen, is het niet altijd even makkelijk om de beste keuze te maken. Daarom hebben wij een top 10 samengesteld van de beste nas-producten op de markt. Maar voordat je begint met shoppen, is het belangrijk om te weten wat je zoekt. Laten we hier eerst even bij stilstaan, zodat je een goede keuze kunt maken.

Beste nas kopen? Dit zijn de 10 beste nas van 2024!

Ben je voor in je kantoor op zoek naar een nieuwe nas? Dan is het zaak om een goede vergelijking te maken. Een nas is namelijk niet zomaar een nas. Binnen het huidige aanbod kom je veel verschillende varianten tegen.

Je zou daarom goed over je wensen na moet denken. Ook zou je kritisch naar het huidige aanbod moeten kijken. Bij Thuiskantoortips.nl helpen wij je hier graag een handje bij! Wij zijn namelijk alvast op zoek gegaan naar de 10 beste nas van dit moment. Ontdek deze 10 unieke nas hieronder.

Laatste aanpassing: 26 jul. 2023

Inhoudsopgave

Veelgestelde vragen over de beste nas

Hoe hebben wij de 10 beste nas geselecteerd?
Voor de selectie van de 10 beste nas hebben wij een uitgebreid onderzoek verricht. Per nas hebben we naar de samenstelling, prijs, kwaliteit, voordelen en nadelen gekeken. Uiteindelijk zijn we hierdoor in staat geweest om een complete top 10 van de beste nas aan te wijzen.

Ja, je kunt deze nas review met je ogen dicht vertrouwen. Dit komt onder meer doordat wij het onderzoek zelf verricht hebben. Alle nas die wij je aanraden, zouden wij zelf in ons thuiskantoor ook gebruiken.

Ja, dat is inderdaad het geval. Bij Thuiskantoortips.nl hebben we ervoor gekozen om niet met merken en fabrikanten samen te werken. Alle adviezen die wij geven, zijn hierdoor 100% onafhankelijk.

Auteur

Is je kantoor thuis op dit moment niet helemaal naar je wens? Dan is het zaak om hier zo snel mogelijk iets aan te doen. Graag helpen wij je hier een handje bij. Dat is simpelweg één van mijn grootste hobby’s. Graag help ik andere mensen, maar nóg liever help ik mensen met het inrichten van hun thuiskantoor. Samen met een team van specialiste informeer ik je over de beste producten voor in je thuiskantoor.

30 jun. 2023
Moreno

Thuiskantoor specialist

Wij hebben de 5 beste nas voor je geselecteerd

Kun je in je nieuwe thuiskantoor een nieuwe nas gebruiken? In onze ogen kies je het beste voor één van de onderstaande 5 nas. Deze 5 nas zijn volgens ons de beste koop van dit moment, mede door enkele unieke eigenschappen. Neem de korte reviews door en ontdek welke nas het beste op je wensen aansluit.

1. Amber X Slimme Persoonlijke Hybride Cloud Opslag NAS 512 GB SSD 6 Core ARM-Processor.

5/5

Met Amber X Slimme Persoonlijke Hybride Cloud Opslag NAS 512 GB SSD 6 Core ARM-Processor houdt u de controle over al uw bestanden. U hoeft zich nooit meer zorgen te maken over de opslag van uw gegevens. Met deze slimme persoonlijke cloudopslag heeft u toegang tot al uw bestanden, waar u ook bent. U heeft een lokale beveiligde hub voor al uw foto's, video's en bestanden. De Amber X Slimme Persoonlijke Hybride Cloud Opslag NAS heeft een 6-core ARM-processor met 512 GB SSD-opslag, waardoor uw bestanden veilig en betrouwbaar worden opgeslagen. Het apparaat heeft ook een gebruiksvriendelijke app waarmee je overal ter wereld toegang hebt tot je geüploade bestanden. U kunt zelf bepalen wie uw bestanden wel en niet ziet, wat uw privacy garandeert. Met deze slimme persoonlijke cloudopslag houdt u de volledige controle over uw gegevens en bestanden.

2. Amber One AmberPRO 2TB(1TB*2), Personal Home Cloud Server, NAS Wifi Router AC2600 2GB RAM Docker ready.

5/5

De Amber One AmberPRO 2TB is een flexibele, veilige en makkelijk te gebruiken opslagoplossing voor het hele gezin. Met een opslagcapaciteit van 2TB, 2GB RAM, AC2600 Wi-Fi router en Docker-compatibiliteit is deze persoonlijke cloud server perfect voor jou thuis. De Amber One AmberPRO 2TB is de perfecte oplossing voor al je persoonlijke data. Met deze server kun je eenvoudig draadloos verbinding maken met al je apparaten, waaronder je TV, smartphones en tablet. Je hebt een veilige back-up voor al je bestanden en je kunt makkelijk toegang krijgen tot al je data, waar je ook bent. Daarnaast biedt de Amber One AmberPRO 2TB verschillende streaming opties, waarmee je je foto's en video's kunt streamen naar je TV. Met de automatische camera back-up kun je ook al je foto's en video's van je Android of Iphone veilig opslaan.

3. Synology DS120j NAS.

5/5

DS120j heeft een krachtige processor en voldoende geheugen om te voldoen aan al uw persoonlijke opslagbehoeften. Met de Synology DiskStation Manager (DSM) kunt u de krachtige mogelijkheden van de DS120j NAS gemakkelijk benutten, waaronder een gemakkelijk te gebruiken web-interface, een breed scala aan aanvullende apps en vele beveiligings- en bewakingsfuncties. Deze NAS biedt u een eenvoudige, veilige en betrouwbare oplossing voor het opslaan, delen en back-uppen van al uw toepassingen en gegevens. De Synology DS120j is ook ideaal voor het streamen van mediabestanden naar uw PC, laptop, tablet of mobiele apparaat. Met de Synology Media Server kunt u uw muziek, foto's en video's streamen naar een groot aantal apparaten, waaronder Windows, Mac OS, iOS en Android. U kunt ook DLNA-compatibele apparaten gebruiken om direct uw media te streamen naar uw televisie of spelers. Met de Synology DS120j kunt u ook eenvoudig uw foto's delen met vrienden en familie via online opslagdiensten zoals Dropbox of Google Drive.

4. Netwerkopslag Synology DS220.

5/5

De Synology DS220+ is de perfecte oplossing voor uw opslag- en back-upbehoeften. Deze netwerkopslag heeft een hoge prestatie en is eenvoudig aan te sluiten op uw thuisnetwerk. U kunt eenvoudig alle bestanden vanaf uw computer of laptop naar het apparaat overbrengen. Daarnaast heeft het een dubbele USB 3.0-poorten en een GbE LAN-poort, waardoor u een snelle en betrouwbare verbinding krijgt. De Synology DS220+ is ook uitgerust met een krachtige hardware-acceleratie voor transcodering. Hiermee kunt u video's of muziek eenvoudig streamen naar uw mobiele apparaten, zoals smartphones en tablets. Ook is er een verscheidenheid aan apps beschikbaar om uw bestanden te beheren. Met de apps kunt u uw bestanden eenvoudig bekijken, bewerken, delen en synchroniseren. U kunt zelfs bestanden van andere cloudopslagservices, zoals Dropbox, Google Drive en OneDrive naar uw Synology DS220+ overbrengen.

5. Western Digital My Cloud Home NAS Personal Cloud 2 TB.

5/5

My Cloud Home NAS Personal Cloud van Western Digital biedt een veilige en betrouwbare opslag voor al uw foto’s, video’s, documenten en bestanden. Met deze opslagapparaat kunt u uw bestanden op één centrale plek bewaren, organiseren en beheren waar u ook bent. U kunt de My Cloud Home NAS personal cloud gemakkelijk aansluiten op uw thuisnetwerk via WiFi of ethernetkabel en heeft een opslagcapaciteit van 2 TB. De My Cloud Home NAS personal cloud heeft een intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface waarmee u moeiteloos bestanden kunt delen met familie, vrienden en collega's. U heeft ook de mogelijkheid om bestanden te synchroniseren met andere apparaten, waaronder Windows PC's, Macs en mobiele apparaten. Daarnaast biedt de My Cloud Home NAS ook een back-upoplossing voor al uw bestanden, zodat u nooit meer iets kwijt raakt. Met geavanceerde beveiligingsfuncties kunt u er zeker van zijn dat uw gegevens veilig zijn en alleen toegankelijk zijn voor bevoegde personen. De My Cloud Home NAS van Western Digital is dus de perfecte oplossing voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en veilige opslag voor al hun belangrijke bestanden. U kunt altijd uw bestanden snel en eenvoudig benaderen, waar u ook bent. Bovendien biedt de My Cloud Home NAS een intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface en geavanceerde beveilig.

Nog eens 5 prima nas voor in je thuiskantoor

Heb je hierboven nog niet de perfecte nas gevonden? Geen nood aan de man. Ons team van specialisten is namelijk op zoek gegaan naar een complete top 10 van de beste nas. Hieronder voorzien wij je ook over de 5 resterende nas van alle mogelijke informatie. Neem ook deze reviews door en bepaal of één van deze varianten goed/volledig op je wensen aansluit.

6. Synology DS220J NAS Barebone Zonder harde schijven Geschikt voor 2.5" en 3.5.

5/5

De Synology DS220j is een krachtige NAS die eenvoudig te configureren is en toegankelijk is voor zowel thuis- als kleine bedrijfsgebruikers. Het bevat een quad-core CPU met een krachtig 1 GB RAM geheugen waardoor verschillende taken tegelijkertijd kunnen worden uitgevoerd. De slimme koppeling met de Synology Drive Client, die een krachtige eenheid biedt om data te synchroniseren en te delen tussen meerdere apparaten, maakt de DS220j optimaal bruikbaar. De Synology DS220j is ook voorzien van twee sleuven voor 2.5" en 3.5" harde schijven. Dit maakt het eenvoudig om bestaande harde schijven toe te voegen en ook de opslagcapaciteit te vergroten. Het DSM-besturingssysteem biedt ook beveiligingsfuncties om gegevens te beschermen, waaronder een firewall, IP-blokkeringsbeleid en encryptie. Bovendien is de DS220j bijzonder stil dankzij de lage geluidsproductie.

7. Synology DiskStation DS223, NAS, Desktop, Realtek, RTD1619B.

5/5

Synology DiskStation DS223 is een krachtige NAS die is ontworpen voor een aantal verschillende opslagbehoeften. Het heeft een hoge prestaties, betrouwbare prestaties en voortdurende opslagcapaciteit. Het is compatibel met HDD en SSD-opslagmedia en ondersteunt een brede variëteit aan netwerkprotocollen, waaronder SMB1 (CIFS), SMB2, SMB3, NFSv3, NFSv4, NFSv4.1, NFS Kerberized sessions, iSCSI, HTTP, HTTPs, FTP, enzovoort. Het is uitgerust met een Realtek RTD1619B-processor en 2 GB DDR4-geheugen, waardoor het een betrouwbare en krachtige prestatie levert. Het interne ontwerp van de Synology DiskStation DS223 is een desktoptype met actieve koeling met één ventilator die uw NAS koel houdt. Bovendien heeft het een grote opslagcapaciteit met ondersteuning voor schijven in de maten 2,5 en 3,5 inch. Met de DS223 krijg je een krachtige en betrouwbare NAS die is ontworpen voor betrouwbare opslag, hoge prestaties en uitbreidbare opslagcapaciteit.

8. Synology DiskStation DS923+ NAS-server 4 bays AMD Ryzen R160 4 GB DDR4.

5/5

De Synology DiskStation DS923+ NAS-server biedt u de kracht van een 4-bay-server met AMD Ryzen R160 en 4 GB DDR4-geheugen. Organiseer lokale opslag, synchroniseer bestanden met de cloud en geniet van een aantal uitgebreide back-upmogelijkheden. Creëer een centraal opslagpunt voor al uw gegevens en deel bestanden met eenvoud, zelfs als u onderweg bent. Maak kennis met de eenvoudige beheerinterface van de Synology DSM. Met slechts enkele muisklikken kunt u de opslagfaciliteiten configureren, foto's delen, multimedia streamen, back-ups maken, toegang beveiligen en meer. U kunt ook veel apps gebruiken om uw productiviteit te verhogen. De DS923+ is de ideale partner voor al uw opslagbehoeften.

9. Synology DS723+ RED 16TB (2x 8TB)

5/5

NO DESCRIPTION

10. Western Digital My Cloud EX2 Ultra 8TB NAS.

5/5

Met de Western Digital My Cloud EX2 Ultra 8TB NAS heb je een geweldige oplossing om je gegevens en content over meerdere apparaten te backuppen. Deze NAS is ontworpen voor gebruik in privénetwerken, waardoor je geen duur abonnement hoeft af te sluiten. Met een opslagcapaciteit van 8TB kun je grote bestanden zoals video's, foto's en muziek opslaan en delen met je vrienden, familie en collega's. De My Cloud EX2 Ultra is uitgerust met een dubbele Ethernet-poort en een USB 3.0-aansluiting, waardoor je meer rekenkracht en snelheid krijgt. De My Cloud EX2 Ultra is ook uitgerust met een geavanceerde raid-controller, die je bestanden beschermt door dynamisch te schakelen tussen de twee harde schijven. Zo blijft je data veilig, ook als een van de harde schijven falen. Bovendien is de EX2 Ultra uitgerust met een processor met dubbele core, waardoor je data veel sneller verwerkt kan worden. Met de Western Digital My Cloud EX2 Ultra 8TB krijg je een betrouwbare oplossing voor het opslaan en delen van je data, zonder dat je een duur abonnement hoeft af te sluiten. Het is een ideale oplossing als je een privénetwerk hebt met meerdere computers, smartphones en tablets.

Onze laatste woord over nas

Met deze top 10 producten kan je er zeker van zijn dat je de beste kwaliteit en prestaties krijgt waar je naar zoekt. Aangezien ze technisch gezien allemaal sterk zijn, zou je je keuze moeten baseren op je persoonlijke voorkeuren, budget en behoeften. De selectie die hier gemaakt is biedt je alle informatie en tools om een goede beslissing te maken. Zij hebben alle mogelijke opties verkend en deze selectie geeft een goede indicatie van wat er op de markt te krijgen is. Het is dus tijd om een keuze te maken. Zoals je kunt zien heeft deze selectie de beste [product} opgeleverd die momenteel op de markt zijn. Door de vele factoren die erbij betrokken zijn, kun je erop vertrouwen dat je een goede keuze maakt. Je hoeft dus alleen jouw persoonlijke voorkeuren, budget en behoeften in acht te nemen om de juiste [product] te kiezen. Wanneer je je hieraan houdt, zal je zeker een goede aankoop doen!

Onze laatste woord over nas

Eerder in dit artikel heb je kennis kunnen maken met de 10 beste nas. Over deze 10 varianten zijn wij uitermate te spreken, mede door het feit dat elke nas op zijn eigen manier uniek is. Dit biedt in ieder geval voldoende keuzemogelijkheden. Tegelijkertijd kan dit het ook lastig maken om de juiste knoop door te hakken. Daarom raden wij je graag het volgende aan:

- Kijk goed naar je thuiskantoor

Het is allereerst aan te raden om goed naar je thuiskantoor te kijken. Welke eisen stel je precies aan je nieuwe thuiskantoor? Hoe wil je je nieuwe thuiskantoor idealiter inrichten? Welk nas lijkt het beste in je huidige thuiskantoor te passen? Dit zijn enkele zaken waar je op voorhand al goed naar moet kijken.

- Hoeveel geld wil je uitgeven voor de nas?

Je hebt uiteraard ook nog met je budget te maken. Als je naar bovenstaande 10 nas kijkt, zie je dat de prijzen aardig uiteenlopen. Dit maakt het des te belangrijker om voor jezelf goed over je budget na te denken.

- Wat verwacht je van je nieuwe nas?

Wat is precies de reden dat je een nieuwe nas wilt kopen? Welke functie moet de nas nieuwe vervullen? Door over dergelijke vragen na te denken, ben je in staat om een schifting in het aanbod te maken.

Daarbij raden wij je ook nog aan om goed naar de kwaliteit te kijken. Als je een nieuwe nas koopt, wil je hier uiteraard zo lang mogelijk van genieten. Kies daarom altijd voor één van de beste nas van dit moment.