1. processor

De top 10 beste processor van 2024

Attractie: Kun je ook een goede prestatie leveren met minder geld? Is het verstandig om meer te investeren in een processor die beter is qua prestatie? Beleving: Kun jij je voorstellen dat je een computer hebt met krachtige prestaties? Wil je een processor die jouw taken zo goed mogelijk uitvoert? Actie: Lees dit artikel, waarin een top 10 van beste processoren wordt gegeven. Hierdoor krijg je de informatie die je nodig hebt om de juiste keuze te maken. Zo kun je de beste koop vinden die bij jouw behoeften past.

Beste processor kopen? Dit zijn de 10 beste processors van 2024!

Ben je voor in je kantoor op zoek naar een nieuwe processor? Dan is het zaak om een goede vergelijking te maken. Een processor is namelijk niet zomaar een processor. Binnen het huidige aanbod kom je veel verschillende varianten tegen.

Je zou daarom goed over je wensen na moet denken. Ook zou je kritisch naar het huidige aanbod moeten kijken. Bij Thuiskantoortips.nl helpen wij je hier graag een handje bij! Wij zijn namelijk alvast op zoek gegaan naar de 10 beste processor van dit moment. Ontdek deze 10 unieke processor hieronder.

Laatste aanpassing: 28 jul. 2023

Inhoudsopgave

Veelgestelde vragen over de beste processor

Hoe hebben wij de 10 beste processor geselecteerd?
Voor de selectie van de 10 beste processor hebben wij een uitgebreid onderzoek verricht. Per processor hebben we naar de samenstelling, prijs, kwaliteit, voordelen en nadelen gekeken. Uiteindelijk zijn we hierdoor in staat geweest om een complete top 10 van de beste processor aan te wijzen.

Ja, je kunt deze processor review met je ogen dicht vertrouwen. Dit komt onder meer doordat wij het onderzoek zelf verricht hebben. Alle processor die wij je aanraden, zouden wij zelf in ons thuiskantoor ook gebruiken.

Ja, dat is inderdaad het geval. Bij Thuiskantoortips.nl hebben we ervoor gekozen om niet met merken en fabrikanten samen te werken. Alle adviezen die wij geven, zijn hierdoor 100% onafhankelijk.

Auteur

Is je kantoor thuis op dit moment niet helemaal naar je wens? Dan is het zaak om hier zo snel mogelijk iets aan te doen. Graag helpen wij je hier een handje bij. Dat is simpelweg één van mijn grootste hobby’s. Graag help ik andere mensen, maar nóg liever help ik mensen met het inrichten van hun thuiskantoor. Samen met een team van specialiste informeer ik je over de beste producten voor in je thuiskantoor.

30 jun. 2023
Moreno

Thuiskantoor specialist

Wij hebben de 5 beste processors voor je geselecteerd

Kun je in je nieuwe thuiskantoor een nieuwe processor gebruiken? In onze ogen kies je het beste voor één van de onderstaande 5 processor. Deze 5 processor zijn volgens ons de beste koop van dit moment, mede door enkele unieke eigenschappen. Neem de korte reviews door en ontdek welke processor het beste op je wensen aansluit.

1. AMD Ryzen 5 4500 Processor 3.6 GHz (4.1 GHz) 6-cores 12 threads 11 MB cache AM4 Socket AMD Wraith Stealth.

5/5

De AMD Ryzen 5 4500 processor is uitgerust met 11 MB cachegeheugen voor een sneller verwerken van gegevens. Het gebruik van de processor is erg energiezuinig, waardoor het stroomverbruik beperkt blijft. Daarnaast produceert het geluid van de processor ook niet meer dan 34 decibel, wat zorgt voor een stille werking. De processor wordt geleverd met een AMD Wraith Stealth koeler. De koeler is licht van gewicht en maakt gebruik van een geïntegreerde fan die helpt om de temperatuur binnen de gewenste parameters te houden. De koeler is ook voorzien van een LED-verlichting voor een aantrekkelijke look.

2. AMD Ryzen 5 5500 Processor 3 6 GHz 4 2 GHz 6-cores 12 threads 19 MB cache AM4 Socket AMD Wraith Stealth doos.

5/5

De AMD Ryzen 5 5500 processor heeft een 19 MB L3-cache, waarmee deze processor zeer geschikt is voor zwaardere taken. De processor heeft ondersteuning voor AMD SenseMI technologie, waarmee de processoren van AMD intelligenter kunnen worden. Dit verbetert de prestaties en energie-efficiëntie. De Ryzen 5 5500 processor wordt geleverd met de AMD Wraith Stealth koeler. Deze koeler heeft een lage profielontwerp, waardoor hij gemakkelijk te monteren is en ideaal is voor kleine systemen. De koeler heeft ook een verlicht logo, waardoor het een mooi accent in je systeem geeft.

3. AMD RYZEN 7 5800X AM4-processor 4 70 GHz 8 kernen.

5/5

De AMD RYZEN 7 5800X AM4-processor biedt uitmuntende prestaties bij het gamen. De processor is voorzien van 8 kernen met een kloksnelheid van 4,7 GHz, waardoor u een krachtigere, snellere en responsievere game-ervaring krijgt. De processor heeft ook een groot cachegeheugen van 16 MB, wat uw systeem een betere prestatie biedt en bijdraagt aan de snelheid en responsiviteit. De processor heeft ook een hogere kloksnelheid en prestaties bij het zoeken naar gegevens. Het bevat ook een speciale technologie die de prestaties verbetert, waaronder de Precision Boost 2, AMD StoreMI-technologie en de AMD SenseMI-technologie. Met deze technologieën kunt u uw systeem aanpassen en optimaliseren voor een betere prestatie. De AMD RYZEN 7 5800X AM4-processor is ideaal voor hoogwaardig gamen. Het levert een extreem betrouwbare gaming-ervaring met een hogere prestatie, responsiviteit en stabiliteit. De processor ondersteunt meerdere beeldschermportalen, waaronder HDMI, DisplayPort, DVI en VGA. Hierdoor kunt u meerdere schermen aansluiten op uw systeem voor een meer immersieve game-ervaring. De processor is ook compatibel met de nieuwste moederborden en is gemakkelijk te installeren. Met deze processor kunt u de beste prestaties krijgen bij het gamen.

4. AMD Ryzen 9 5900X.

5/5

De AMD Ryzen 9 5900X is een krachtige processor die perfect is voor gamers. Het is de beste desktop processor die er momenteel op de markt is en biedt u de hoogste prestaties die u nodig heeft voor de ultieme gamingervaring. De processor heeft een kernkloksnelheid van 3,7 GHz met een boost tot 4,8 GHz en 12 cores en 24 threads voor een uitzonderlijk hoge prestatie. De AMD Ryzen 9 5900X is ontworpen met de nieuwste technologieën voor gaming zoals AMD StoreMI, Precision Boost 2 en Extended Frequency Range 2. Deze technologieën zorgen er niet alleen voor dat uw games nog sneller laden, maar ook dat uw processor uw prestaties constant optimaliseert. Daarnaast zorgt de Ryzen 9 5900X voor een uitstekende thermische prestatie, waardoor de processor ook bij lange gaming-sessies betrouwbaar blijft.

5. Processor AMD RYZEN 5 5600X 3 7Ghz 32 MB AM4.

5/5

De AMD Ryzen 5 5600X processor biedt de beste prestaties en is gebouwd voor gaming, streaming en contentcreatie. De processor heeft een TDP van 65W en een 32 MB L3 cache. Het heeft ook veel innovatieve technologieën zoals de Zen3 architectuur, Precision Boost 2 en Extended Frequency Range (XFR). Deze technologieën zorgen ervoor dat de processor kan reageren op veranderingen in de omgeving en de prestaties kan maximaliseren. Verder biedt de processor ondersteuning voor PCIe 4.0, wat betekent dat het mogelijk is om de nieuwste, meest veeleisende videokaarten te gebruiken. De processor heeft ook ondersteuning voor dual-channel DDR4-3200 geheugen, wat zorgt voor een hoge bandbreedte en een snelle geheugenprestatie. Met deze processor kun je alles doen wat je wilt, van het spelen van de nieuwste games tot het streamen van content. De AMD Ryzen 5 5600X is een processor die je geen spijt zal laten krijgen.

Nog eens 5 prima processors voor in je thuiskantoor

Heb je hierboven nog niet de perfecte processor gevonden? Geen nood aan de man. Ons team van specialisten is namelijk op zoek gegaan naar een complete top 10 van de beste processor. Hieronder voorzien wij je ook over de 5 resterende processor van alle mogelijke informatie. Neem ook deze reviews door en bepaal of één van deze varianten goed/volledig op je wensen aansluit.

6. AMD Ryzen 7 5700X Processor.

5/5

De AMD Ryzen 7 5700X processor is een uitstekende keuze voor zowel gaming als productiviteit. Hij heeft acht cores en 16 threads, waardoor hij een zeer krachtige processor is. Met de verwerking van 4600 MHz kun je rekenen op supersnelle prestaties en de turbo-modus geeft je de mogelijkheid om tot maximaal 4000 MHz te gaan. De processor is geschikt om op een moederbord met Socket AM4 te plaatsen. De Ryzen 7 5700X processor is ook voorzien van een aantal geavanceerde functies, waaronder Precision Boost Overdrive, XFR2 Enhanced, AMD SenseMI Technology, AMD StoreMI Technology en AMD Ryzen Master Utility. Met deze functies kun je de prestaties en energie-efficiëntie van de processor verbeteren. Daarnaast biedt de processor een ongeëvenaarde game-ervaring, waarmee je een vloeiende en soepele game-ervaring kunt krijgen. De processor heeft ook ondersteuning voor verschillende geavanceerde grafische kaarten, waardoor je een volledig uitgeruste gaming-ervaring kunt ervaren.

7. Intel Core i7 10700F 2.9 GHz 8-kern 16 threads 16 MB cache LGA1200 Socket doos.

5/5

De Intel Core i7 10700F is een zeer krachtige processor met 8-kernen en 16 threads. De processor heeft een kloksnelheid van 2,9 GHz en is voorzien van een 16 MB cache. Bovendien is de processor voorzien van een LGA1200 Socket doos waardoor deze makkelijk is te installeren op uw moederbord. De processor ondersteunt maximaal 128 GB intern geheugen met DDR4-SDRAM technologie. De Intel Core i7 10700F biedt verschillende PCI Express configuraties waaronder 1x16,2x8,1x8+2x4. Daarnaast ondersteunt de processor SSE4.1,SSE4.2 en AVX 2.0 instructie sets. De processor heeft een Intel® Turbo Boost Max Technology 3.0 frequentie van 4,8 GHz en een Intel® Turbo Boost Technology 2.0 frequentie van 4,7 GHz. De processor wordt geleverd in een retaildoos. Kortom, de Intel Core i7 10700F is een krachtige processor die uw computer een flinke prestatieboost geeft.

8. AMD Ryzen 7 5800X3D Processor.

5/5

De AMD Ryzen 7 5800X3D processor is ontworpen om de meest veeleisende taken aan te kunnen. Met de 8 cores/16 threads, is de processor in staat om complexe taken uit te voeren zonder vertraging. De kloksnelheid van de processor is 3400 MHz en kan worden opgevoerd tot maximaal 4500 MHz in turbo-modus. Dit zorgt voor een verbeterde prestatie die je kunt gebruiken om je taken zo snel mogelijk te voltooien. De processor is ontwikkeld om op een moederbord met Socket AM4 te worden geïnstalleerd. De processor is voorzien van een 19MB cache, wat een uitstekende prestatie garandeert. Met de AMD Ryzen 7 5800X3D processor is het mogelijk om het meeste uit je systeem te halen, en je taken effectief en efficiënt uit te voeren.

9. Intel Core i7 13700K Processor 3.4 GHz (5.4 GHz) 16 core 8P+8E 24 threads 30 MB cache LGA1700 Socket doos.

5/5

De Intel Core i7 13700K Processor is een krachtig apparaat dat geschikt is voor high-end gaming en multimedia. De processor heeft een kloksnelheid variërend van 3,4 GHz tot 5,4 GHz met Intel® Turbo Boost Max Technology 3.0. Bovendien beschikt hij over 16 cores, 8P+8E, 24 threads en een 30 MB cache. De processor heeft een LGA1700 Socket doos en heeft een dubbelkanaals geheugenondersteuning met een maximaal geheugen van 128 GB. De Intel UHD Graphics 770-adapter is ook ingebouwd in de processor en biedt een rijke, visuele ervaring met ondersteuning voor Embedded DisplayPort (eDP) 1.4b, DisplayPort 1.4a en HDMI 2.1. De processor is ontworpen voor gebruik in verschillende omgevingen, zoals PC/Client/Tablet, Workstation en PCI Express slots versie 4.0, 5.0. De Intel Core i7 13700K is de perfecte processor voor een gaming of multimedia-ervaring.

10. Intel Core i9-13900K, Intel® Core™ i9, LGA 1700, Intel, i9-13900K, 64-bit, Intel® 13de generatie Core™ i9.

5/5

De Intel Core i9-13900K is een krachtige processor met veel mogelijkheden. De processor is ontworpen voor Intel® 13de generatie Core™ i9 en heeft een LGA 1700 socket. Het geheugen dat ondersteund wordt door de processor is maximaal 128 GB in dubbelkanaals met geheugentypen zoals DDR4-SDRAM en DDR5-SDRAM. Verder is de Intel Core i9-13900K uitgerust met een Intel UHD Graphics 770, wat een embedded DisplayPort (eDP) 1.4b, DisplayPort 1.4a en HDMI 2.1 aansluitingen heeft. De basis frequentie van de ingebouwde grafische adapter is 300 MHz. De Intel Core i9-13900K is geschikt voor Desktop, PC/Client/Tablet en Workstations met PCI Express slots versie 4.0 en 5.0. Daarnaast heeft de processor Intel® Turbo Boost Max Technology 3.0 frequency met een maximum frequentie van 5,7 GHz en Intel® Thermal Velocity Boost Frequency van 5,8 GHz.

Onze laatste woord over processor

Ze hebben er toch een hele klus aan gehad om een keuze te maken tussen al deze geweldige producten. Ze hebben gekeken naar een reeks factoren om de beste [product] te selecteren. Het resultaat is een top 10 lijst geworden met een diversiteit aan producten die je de mogelijkheid bieden een keuze te maken die precies past bij jouw wensen. Of je nu opzoek bent naar [product] met extra fijne afwerking of producten voor meer professionele doeleinden. Er zit altijd wel iets voor jou tussen. Dus als je opzoek bent naar een nieuw [product] dan is deze top 10 een echte aanrader. Kijk rustig wat je wensen zijn en maak je keuze! Je zal er geen spijt van krijgen.

Onze laatste woord over processor

Eerder in dit artikel heb je kennis kunnen maken met de 10 beste processor. Over deze 10 varianten zijn wij uitermate te spreken, mede door het feit dat elke processor op zijn eigen manier uniek is. Dit biedt in ieder geval voldoende keuzemogelijkheden. Tegelijkertijd kan dit het ook lastig maken om de juiste knoop door te hakken. Daarom raden wij je graag het volgende aan:

- Kijk goed naar je thuiskantoor

Het is allereerst aan te raden om goed naar je thuiskantoor te kijken. Welke eisen stel je precies aan je nieuwe thuiskantoor? Hoe wil je je nieuwe thuiskantoor idealiter inrichten? Welk processor lijkt het beste in je huidige thuiskantoor te passen? Dit zijn enkele zaken waar je op voorhand al goed naar moet kijken.

- Hoeveel geld wil je uitgeven voor de processor?

Je hebt uiteraard ook nog met je budget te maken. Als je naar bovenstaande 10 processor kijkt, zie je dat de prijzen aardig uiteenlopen. Dit maakt het des te belangrijker om voor jezelf goed over je budget na te denken.

- Wat verwacht je van je nieuwe processor?

Wat is precies de reden dat je een nieuwe processor wilt kopen? Welke functie moet de processor nieuwe vervullen? Door over dergelijke vragen na te denken, ben je in staat om een schifting in het aanbod te maken.

Daarbij raden wij je ook nog aan om goed naar de kwaliteit te kijken. Als je een nieuwe processor koopt, wil je hier uiteraard zo lang mogelijk van genieten. Kies daarom altijd voor één van de beste processor van dit moment.