1. router

De top 10 beste router van 2024

Met het aantal apparaten dat door een gemiddeld huishouden wordt gebruikt, is het steeds belangrijker om een robuuste en betrouwbare router te hebben. Veel mensen hebben geen idee welke eigenschappen noodzakelijk zijn bij het uitkiezen van een router. Ze blijven twijfelen tussen verschillende merken, modellen en technologieën. Het maken van een keuze voor de beste router is daarom niet eenvoudig door het groot aanbod. Uitkomst biedt ons echter een uitgebreide selectie aan de beste routers met verschillende functies en voor verschillende budgetten. Daarom hebben we een top 10 samengesteld met de beste producten op basis van prestaties, kenmerken, prijs en gebruiksgemak. Lees in dit artikel meer over wat je moet weten over routers, de verschillende soorten en welke er het beste zijn.

Beste router kopen? Dit zijn de 10 beste routers van 2024!

Ben je voor in je kantoor op zoek naar een nieuwe router? Dan is het zaak om een goede vergelijking te maken. Een router is namelijk niet zomaar een router. Binnen het huidige aanbod kom je veel verschillende varianten tegen.

Je zou daarom goed over je wensen na moet denken. Ook zou je kritisch naar het huidige aanbod moeten kijken. Bij Thuiskantoortips.nl helpen wij je hier graag een handje bij! Wij zijn namelijk alvast op zoek gegaan naar de 10 beste router van dit moment. Ontdek deze 10 unieke router hieronder.

Laatste aanpassing: 27 jul. 2023

Inhoudsopgave

Veelgestelde vragen over de beste router

Hoe hebben wij de 10 beste router geselecteerd?
Voor de selectie van de 10 beste router hebben wij een uitgebreid onderzoek verricht. Per router hebben we naar de samenstelling, prijs, kwaliteit, voordelen en nadelen gekeken. Uiteindelijk zijn we hierdoor in staat geweest om een complete top 10 van de beste router aan te wijzen.

Ja, je kunt deze router review met je ogen dicht vertrouwen. Dit komt onder meer doordat wij het onderzoek zelf verricht hebben. Alle router die wij je aanraden, zouden wij zelf in ons thuiskantoor ook gebruiken.

Ja, dat is inderdaad het geval. Bij Thuiskantoortips.nl hebben we ervoor gekozen om niet met merken en fabrikanten samen te werken. Alle adviezen die wij geven, zijn hierdoor 100% onafhankelijk.

Auteur

Is je kantoor thuis op dit moment niet helemaal naar je wens? Dan is het zaak om hier zo snel mogelijk iets aan te doen. Graag helpen wij je hier een handje bij. Dat is simpelweg één van mijn grootste hobby’s. Graag help ik andere mensen, maar nóg liever help ik mensen met het inrichten van hun thuiskantoor. Samen met een team van specialiste informeer ik je over de beste producten voor in je thuiskantoor.

30 jun. 2023
Moreno

Thuiskantoor specialist

Wij hebben de 5 beste routers voor je geselecteerd

Kun je in je nieuwe thuiskantoor een nieuwe router gebruiken? In onze ogen kies je het beste voor één van de onderstaande 5 router. Deze 5 router zijn volgens ons de beste koop van dit moment, mede door enkele unieke eigenschappen. Neem de korte reviews door en ontdek welke router het beste op je wensen aansluit.

1. AVM FRITZ!Box 7530 AX Draadloze Router 2400 Mbps WiFi 6.

5/5

De FRITZ!Box 7530 AX is een krachtige draadloze router met Wi-Fi 6. Met deze innovatieve technologie heb je een snel en stabiel thuisnetwerk. De router is uitgerust met VDSL supervectoring 35b waardoor internetsnelheden tot wel 300 Mbps mogelijk zijn. Met de Wi-Fi 6 technologie kunnen meerdere parallelle 4K-streams, beeldbellen, downloaden en cloudtoepassingen probleemloos worden verwerkt. Daarnaast biedt de FRITZ!Box 7530 AX veel verschillende communicatie-opties. Gigabit-LAN en USB maken het communicatieaanbod compleet. Ook is de router voorzien van een VoIP-telefooncentrale met DECT-basisstation en een aansluiting voor een analoge telefoon. De FRITZ!Box 7530 AX is dus perfect voor het aanbieden van een betrouwbare en veelzijdige internetdienst.

2. AVM FRITZ!Box 6690 Cable International Draadloze Router Kabelmodem Dual-band.

5/5

De AVM FRITZ!Box 6690 Cable International Draadloze Router Kabelmodem Dual-band is een alles-in-één oplossing voor je internetverbinding. Met deze router heb je niet alleen een snelle en stabiele verbinding, maar ook een dual-band netwerk voor 2.4 GHz en 5 GHz, waardoor je meerdere apparaten tegelijkertijd kan aansluiten. Ook heeft de router een Multi-User MIMO functie, waarmee je meerdere gebruikers tegelijkertijd kan bedienen. Daarnaast heeft deze router een geïntegreerde DOCSIS 3.1 kabelmodem en een snelle 2,5-gigabit-LAN poort voor gigabitsnelheden. Met deze router heb je dus een perfecte combinatie van snelheid, stabiliteit en een gemakkelijk te bedienen systeem voor het gebruik van vele smart-home apparaten. Deze AVM FRITZ!Box 6690 Cable International Draadloze Router Kabelmodem Dual-band is daarom een perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een stevige en betrouwbare internetverbinding.

3. TP-Link Archer C50 Router 1200 Mbps.

5/5

De TP-Link Archer C50 router is ideaal voor kleine woningen. Het netwerk is binnen een paar minuten geconfigureerd en werkt met een Simultaneous Dual-Band netwerk. De router kan twee verschillende wifi-banden bedienen: 2.4 GHz en 5 GHz banden. De 5 GHz is de snellere van de twee en perfect voor intensieve netwerktaken. De 2.4 GHz band is ideaal voor basis taken zoals browsen, het delen van bestanden en videobellen. Hierdoor heb je het voordeel dat het verkeer op jouw eigen- en gastnetwerk elkaar niet in de weg zit. Met de TP-Link Archer C50 router heb je ook toegang tot ouderlijke controle. Deze functie maakt het mogelijk om te bepalen welke sites je kinderen wel- en niet kunnen bezoeken en ervoor te zorgen dat ze niet te lang op het internet zitten. Je kunt ook gemakkelijk de router configureren via de Tether app, die te installeren is op Android en iOS. Hierdoor ben je binnen no-time klaar om te gaan browsen.

4. TP-Link Archer AX10 Router Wifi 6 1500 Mbps.

5/5

De Archer AX10 biedt niet alleen een krachtig netwerk, maar is ook voorzien van een geavanceerde beveiligingsfunctie. Met deze functie kunt u uw netwerk beveiligen tegen bedreigingen zoals malware en virussen. Daarnaast beschikt de router ook over een ingebouwde firewall, waardoor uw netwerk beter beschermd is tegen potentiële cyberaanvallen. Verder kunt u met de Archer AX10 ook moeiteloos meerdere apparaten aansluiten. Met de USB 3.0-poort kunt u een opslagapparaat aansluiten, waardoor het delen van bestanden en printers eenvoudig wordt. Ook kunt u de router gemakkelijk bedienen met de TP-Link Tether-app. Hiermee kunt u vanaf elk apparaat de router instellen en beheren.

5. Linksys E5400 WiFi Router Dual-Band WiFi 5 1200 Mbps Met 4 Ethernet Poorten Eenvoudige Installatie AC1200.

5/5

De Linksys E5400 WiFi Router Dual-Band WiFi 5 1200 Mbps Met 4 Ethernet Poorten Eenvoudige Installatie AC1200 biedt precies datgene waar je naar op zoek bent. Deze router biedt een dual-band WiFi 5 technologie die uitstekende prestaties levert met betrekking tot snelheid en bereik. Met deze router kun je tot wel 1200 Mbps downloaden en uploaden, waardoor je een vloeiende streamingervaring hebt. De Linksys E5400 WiFi Router heeft ook 4 Gigabit Ethernet-poorten, waardoor je een snel netwerk van apparaten kunt creëren. Deze router is voorzien van een eenvoudige installatie, waardoor je binnen enkele minuten de router kunt instellen. Je hoeft alleen maar in te loggen op de webinterface van de router en je bent klaar om te gaan. De router is ook voorzien van een geavanceerd beveiligingssysteem dat je netwerk beschermt tegen cyberaanvallen en ongewenste toegang.

Nog eens 5 prima routers voor in je thuiskantoor

Heb je hierboven nog niet de perfecte router gevonden? Geen nood aan de man. Ons team van specialisten is namelijk op zoek gegaan naar een complete top 10 van de beste router. Hieronder voorzien wij je ook over de 5 resterende router van alle mogelijke informatie. Neem ook deze reviews door en bepaal of één van deze varianten goed/volledig op je wensen aansluit.

6. ASUS TUF-AX3000 Gaming Router 3000 Mbps.

5/5

Met de ASUS-AX3000 TUF Gaming Router kunnen gamers genieten van een ongekend soepele online game-ervaring. De router biedt een supersnelle 3000 Mbps Wi-Fi-snelheid, waardoor de Wi-Fi-connectiviteit voor alle gamers onderling optimaal is. Bovendien heeft de router een dual-band-versterker met vier externe antennes, waardoor er een maximale Wi-Fi-dekking in het hele huis of kantoor wordt gecreëerd. Dit is nog niet alles: de ASUS-AX3000 TUF Gaming Router biedt ook een gameboost-modus die de internetbandbreedte optimaliseert voor online gaming. De router heeft ook een Quality of Service (QoS) met vooraf ingestelde regels, waardoor de bandbreedte voor elk apparaat kan worden gereguleerd en gebruikers kunnen kiezen welke apparaten prioriteit moeten krijgen. Met deze router kun je zowel online games spelen als je favoriete streamingdiensten bekijken met de beste kwaliteit.

7. TP-Link TL-WR841N Router 300 Mbps.

5/5

De TP-Link TL-WR841N router biedt een betrouwbare, snelle en krachtige verbinding met een breedbandinternetverbinding. Met een draadloos netwerk met een maximale snelheid van 300 Mbps, zijn deze router en de bijbehorende technologie ideaal voor het streamen van media, online gaming en andere veeleisende toepassingen. De router is eenvoudig in te stellen met de TL-WR841N-configuratiewizard. Deze router is voorzien van geavanceerde beveiligingsfuncties, waaronder een vuurwerk- en WPS-knop. De TP-Link TL-WR841N router is een betrouwbare en duurzame router, ideaal voor gebruik in kleine bedrijven, kleine kantoren en thuis. De router heeft ook een lange levensduur, met een geschatte levensduur van meer dan 5 jaar. De router heeft ook een grote krachtige antenne, waarmee je een betrouwbare, krachtige verbinding kunt maken met een breedbandinternetverbinding. Met de nieuwe technologie biedt de router ook een extra snelle verbinding met een snelheid van tot wel 300 Mbps.

8. TP-Link Archer AX55 Router AX3000 Dual-band WiFi 6.

5/5

Met de TP-Link Archer AX55 Router AX3000 Dual-band WiFi 6 heb je de meest avontuurlijke en hoogwaardige Wi-Fi-ervaring die er is. Het is ontworpen met de laatste technologie voor een ongeëvenaarde prestatie. Met het Dual-band Wi-Fi 6-ontwerp biedt de Archer AX55 router een draadloze verbinding met een maximale snelheid van maar liefst 3 Gbps, wat betekent dat je kunt genieten van een snelle, betrouwbare en stabiliteit. De router heeft ook speciale functies voor thuisbewoners, zoals geavanceerde beamforming-technologie, waarmee het signaal gericht wordt naar je apparaten voor een betere prestatie. Met de Archer AX55 kun je ook zorgeloos surfen met het beveiligingssysteem dat bestand is tegen cyberaanvallen. Bovendien heeft de TP-Link Archer AX55 Router AX3000 Dual-band WiFi 6 een slimme QoS-functie, waarmee je apparaten prioriteit kunt geven op basis van hun internetbehoeften. Zo kun je wat je ook doet, genieten van een superieure Wi-Fi-ervaring.

9. TP-Link Archer AXE75 Router Tri-Band Wi-Fi 6E.

5/5

De TP-Link Archer AXE75 Tri-Band Wi-Fi 6E router biedt een sterke en betrouwbare verbinding voor grote woningen. De router is uitgerust met de nieuwste Wi-Fi 6E (AXE) technologie, waardoor je geniet van een stabiele, snelle en energiezuinige verbinding, ook als je meerdere apparaten tegelijk gebruikt. De Multi-User MIMO technologie staat gebruikers toe om tegelijkertijd van snel internet te genieten. Hierdoor is deze router ideaal voor drukke huishoudens met veel smart-home apparaten. Daarnaast is het ook eenvoudig om de router te configureren met de app. De app is geschikt voor Android & iOS apparaten en biedt een gebruiksvriendelijke interface. Zo ben je binnen no-time klaar om te gaan browsen.

10. TP-Link Archer AX23 Router Wifi 6 5G.

5/5

De TP-Link Archer AX23 router biedt een uitgebreide wifi-connectiviteit, waarmee je middengrote woningen optimaal kunt bedienen. Met de Simultaneous Dual-Band technologie kunnen de 2.4 GHz en 5 GHz banden gelijktijdig worden gebruikt, waardoor je je eigen- en gastnetwerk elkaar niet in de weg zitten. Daarnaast is de router uitgerust met de nieuwste Wi-Fi standaard 6 (AX), waardoor je netwerk stabieler, sneller en energiezuiniger wordt. Je kunt tot wel 15 apparaten tegelijk verbinden, dus drukke huishoudens met veel mobiele apparaten kunnen optimaal profiteren van deze router. Bovendien is de router gemakkelijk te configureren via een gratis app (beschikbaar op iOS en Android). Zo kun je binnen no-time genieten van de snelheid van de TP-Link Archer AX23 router.

Onze laatste woord over router

Kortom, zoals je kunt zien is er een grote verscheidenheid aan producten beschikbaar op de markt. Maar als je deze top 10 selecties bekijkt, dan weet je zeker dat je je investering waar kan maken en een goede keuze kunt maken. Er zijn veel opties die je kunt kiezen en als je de juiste productselectie maakt, dan is dat een goede investering voor je. Dus maak je keuze en ervaar de voordelen van een van de bovenstaande producten! Deze top 10 selecties geven ons duidelijkheid bij het maken van een beslissing. Het is namelijk zo dat je door op deze top 10 te focussen, je een goede investering doet. Kies een van deze opties en geniet van het gebruiksgemak dat ze met zich meebrengen. Wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze allemaal betrouwbaar zijn en een kwaliteitsgarantie bieden. Dus, waar wacht je nog op? Kies een van de bovenstaande producten en ervaar de voordelen voor jezelf!

Onze laatste woord over router

Eerder in dit artikel heb je kennis kunnen maken met de 10 beste router. Over deze 10 varianten zijn wij uitermate te spreken, mede door het feit dat elke router op zijn eigen manier uniek is. Dit biedt in ieder geval voldoende keuzemogelijkheden. Tegelijkertijd kan dit het ook lastig maken om de juiste knoop door te hakken. Daarom raden wij je graag het volgende aan:

- Kijk goed naar je thuiskantoor

Het is allereerst aan te raden om goed naar je thuiskantoor te kijken. Welke eisen stel je precies aan je nieuwe thuiskantoor? Hoe wil je je nieuwe thuiskantoor idealiter inrichten? Welk router lijkt het beste in je huidige thuiskantoor te passen? Dit zijn enkele zaken waar je op voorhand al goed naar moet kijken.

- Hoeveel geld wil je uitgeven voor de router?

Je hebt uiteraard ook nog met je budget te maken. Als je naar bovenstaande 10 router kijkt, zie je dat de prijzen aardig uiteenlopen. Dit maakt het des te belangrijker om voor jezelf goed over je budget na te denken.

- Wat verwacht je van je nieuwe router?

Wat is precies de reden dat je een nieuwe router wilt kopen? Welke functie moet de router nieuwe vervullen? Door over dergelijke vragen na te denken, ben je in staat om een schifting in het aanbod te maken.

Daarbij raden wij je ook nog aan om goed naar de kwaliteit te kijken. Als je een nieuwe router koopt, wil je hier uiteraard zo lang mogelijk van genieten. Kies daarom altijd voor één van de beste router van dit moment.